Installaties - Ventilatie

Waarom belangrijk?

In een woning, showroom, bedrijfshal, kantoor, school, restaurant, zwembad of sporthal... Voor elk gebouw zijn comfortabel werken en een aangenaam verblijf belangrijke aspecten. Een prettig en gezond leef- en werkklimaat zijn ontzettend belangrijk.

In een ruimte die niet of onvoldoende geventileerd wordt, ontstaat langzaam een tekort aan zuurstof en een teveel aan koolzuurgas. Mensen ademen immers zuurstof in en koolzuurgas uit. Ventilatie zorgt ervoor dat steeds nieuwe, zuurstofrijke lucht van buiten wordt aangevoerd, terwijl de koolzuurrijke en verontreinigde binnenlucht wordt afgevoerd. Ventilatie zorgt er ook voor dat de lucht binnen niet te vochtig wordt. De lucht die we uitademen is namelijk vochtiger dan de lucht die we inademen. En zelfs als we niet bewegen, transpireren we nog wel een beetje. In een ruimte waar een paar mensen aanwezig zijn, gaat het al snel om aanzienlijke hoeveelheden. Slechte ventilatie is een belangrijke veroorzaker van allergische reacties als benauwdheid, hoofdpijn en zelfs astma.

Op het gebied van natuurlijke en mechanische– en WTW-ventilatie (warmte terugwin) kunt u ook bij ons terecht voor een passend advies. Daarnaast verzorgen wij de uitvoering van diverse soorten ventilatie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op.

Daarnaast nodigen wij u graag uit om in onze totaal vernieuwde showroom vrijblijvend een kijkje te komen nemen. Onder het genot van een heerlijke Nespresso staan wij u graag met een passend advies te woord.

www.itho.nl
www.brinkclimatesystems.nl