Installaties - Gas

Bij twee van de tien Nederlandse huishoudens vormt de gasinstallatie een direct gevaar voor de bewoners. Dat blijkt uit een eerste serie van 200 keuringen door Uneto-VNI installateurs. Bij de APK wordt de gastechnische installatie geïnspecteerd volgens de normen GAVO en NEN 1078. Hierbij worden de volgende zaken gecontroleerd.

Koolmonoxide

Wanneer er onvoldoende zuurstoftoevoer voor een verbrandingstoestel is, vindt onvolledige verbranding plaats. Daardoor komt het uiterst giftige en reukloze koolmonoxide vrij met alle gevaren van dien ( klik op ventilatie voor meer info).

Gasgebrekbeveiliging

Bij elke gastechnische installatie is gasgebrekbeveiliging voorgeschreven, tenzij de aangesloten toestellen zijn voorzien van een vlambeveiliging. Gasgebrekbeveiliing ( ook wel B-klep genoemd ) zorgt ervoor dat de gastoevoer direct wordt afgesloten als de gaslevering wegvalt.

De gasinstallatie is een belangrijk onderdeel van uw woning of bedrijfspand. In het belang van uw veiligheid dient u de installatie regelmatig te keuren en goed te onderhouden. Ditzelfde geldt voor gastoestellen. Deze hebben onderhoud nodig om goed, veilig en met het hoogste rendement te kunnen functioneren.
Kaandorp Installaties adviseert u graag bij het ontwerp van uw installatie over de toe te passen materialen en het leidingverloop.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op.

Daarnaast nodigen wij u graag uit om in onze totaal vernieuwde showroom vrijblijvend een kijkje te nemen. Onder het genot van een heerlijke Nespresso staan wij graag met een passend advies te woord.